500 méter

Rendezvény időpont: 2020. április 19.

A rendezvény fővédnöke: Nagy János Szigetszentmiklós polgármestere

Főszervező
Szigetszentmiklós Város Önkormányzata

Szervezők
Városi Könyvtár és Közösségi Ház
Városi Sportcsarnok Szigetszentmiklós

Helyszín
Szigetszentmiklós

Rajt időpont 500 m:  9.00

Gyülekező/Eseményközpont: 
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok (Szebeni út 81.) előtti tér

Rajtcsomag átvétel, információs pont a Sportcsarnok bejáratánál, az öltöző, ruhatár, WC a Sportcsarnokban lesz megtalálható.

Útvonal:

Az útvonal a Városi Sportcsarnok elől indul a Szebeni út – Petőfi út – Gerincút útvonalon halad és a Városi Sportcsarnokhoz ér vissza. A távok pontos útvonalát előre közzétett térképeken jelöljük, valamint a helyszínen irányító táblák segítik a haladást.

Nevezési információk:

Online előnevezési határidő: 2020. január 27. 12.00 óra – április 06. 12.00

Ezt követően egy alkalommal személyesen lesz lehetőség nevezésre 2020. április 18-án, szombaton 10 és 15 óra között a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
FIGYELEM! A verseny napján, a helyszínen már nem lehet nevezni!

Online nevezését a www.futonap.szszm.hu oldalon indíthatja. Meg kell adnia e-mailcímét, majd a hitelesítés gomb megnyomása után a rendszer egy e-mailt küld Önnek a hitelesítő kóddal. A kódot be kell írnia vagy másolnia a nevezési felület megjelölt helyére, majd a „Kód jóváhagyása” gombra kattintva folytathatja nevezését.
Kérjük, ügyeljen adatai pontos megadására! A *-al jelölt mezők kiköltése kötelező, ezen adatok megadása szükséges az érvényes nevezéshez.
A táv kiválasztása után megjelenik az Ön nevezési díja. A versenyző adatainak felvitele után, a lap legalján egy 4 jegyű regisztrációs számot talál. Ezt a számot a rendszer automatikusan rendelte hozzá az Ön nevezéséhez, megváltoztatására nincs lehetőség, valamint a továbbiakban ezzel tudja majd igazolni nevezését.
A nevezési lap alján el kell fogadnia a versenykiírásban, valamint az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat, illetve kiskorú/fiatalkorú esetén a szülői engedélyt.

Az adatok kitöltése után a válaszok áttekintése gombra kattintva megjelenik a következő oldal, melyen minden, Ön által megadott adat szerepel. Kérjük ezen oldal alapos áttekintését, ugyanis amennyiben az űrlap kitöltése során hibát vétett, itt még van lehetősége korrigálni a vissza gomb megnyomását követően. Amennyiben minden mezőt helyesen töltött ki, a küldés gombbal véglegesítheti nevezését.

Ezt követően kap egy e-mailt, amelyben szerepel majd minden adata, amelyet a nevezéshez felvitt, valamint a nevezési díj befizetésére vonatkozó információk. Ekkor már csak a nevezési díj utalásáról kell gondoskodnia. Mindenkinek a nevezés aktiválása időpontjának megfelelő nevezési díjat kell befizetni, az átutalás napjától függetlenül. A nevezési folyamat során a versenyző nem kapja meg a rajtszámát, azt majd csak az átvételkor tudja meg.

A nevezéskor megadott adatokat módosíttatni egy alkalommal lehet, illetve az adatokat törölni csak a szervezők tudják. Ilyen jellegű kéréseket kérjük a futonap.szszm@sargahaz.com e-mailcímre küldeni.

Korosztályi meghatározások

A gyermekek életkorát figyelembe véve 3 kisebb távot indítunk, amelyekre korcsoportok szerint nevezhetnek.
500 m „Csemete”: csak a 0-6 éves gyermekek nevezhetnek
800 m „Nebuló”: csak a 7-10 évesek nevezhetnek
1000 m „Tini”: csak a 11-14 évesek nevezhetnek
               „Junior”: csak a 15-18 évesek nevezhetnek
Valamint az 50 év felettieknek az 1000 m-es távon biztosítunk indulási lehetőséget a „Szenior” futamban.

A 2020-as évben betöltött életkort vesszük alapul, melyet a rendszer figyel és automatikusan számol, így biztosan csak azok a távok nyílnak meg, amelyekre az adott versenyző jogosult nevezni.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a verseny egyik távjára sem (elsősorban 500 m az érintett táv) nevezhet, illetve távján sem futhat felnőtt kísérő nélkül az a gyermek, aki 2020. évben még nem tölti be 6. életévét. A rendszer ilyen korú jelentkező esetén a Kiegészítő információk között található, „Kísérő neve” mező kitöltése nélkül nem engedi a nevezés befejezését.

Csoportos nevezés

Abban az esetben, ha 4-10 fő közötti létszámot szeretne egyszerre nevezni, a „Csoportos nevezés” opciót kérjük használni, melyben gyorsabban felviheti a nevezéseket újbóli hitelesítés és frissítés nélkül.
Kis- és fiatalkorú versenyzők nevezése esetén felhívjuk a benyújtó személy figyelmét, hogy a nevezett gyermek szülői engedélyével köteles rendelkezni! Az online űrlapon kérjük a szülő
e-mailcímét megadni, melyre egy automatikus tájékoztató levelet küldünk a nevezés beérkezéséről.

A verseny szervezői fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, az előnevezési időszakot hamarabb lezárják.

Nevezési díjak:

  március 2-ig április 6-ig Személyesen, április 18-án
500 m 0 Ft 0 Ft 500 Ft

A megadott árak, bruttó árak és egy főre vonatkoznak (ÁFA tartalom 21,26%). 
A nevezés csak akkor érvényes, ha a nevezési díj megérkezett a szervező számlájára.
A fenti nevezési díjaknak a nevezési határidőt követő 2. munkanapig, az utolsó nevezési időszakban 2020. április 8-a éjfélig be kell érkeznie, egyéb esetben a nevezés nem érvényes.

Távok, ill. személyek közötti átnevezésre nincs lehetőség!
A nevezési díj számlaszáma nincs közvetlen összeköttetésben a nevezési oldallal, a nevezések érvényesítése manuális úton történik, és 2-5 munkanapot vesz igénybe az utalást követően. Érvényes nevezés esetében a rajtlistán a versenyző nevénél a sor végén az “érvényes” szöveg szerepel majd. Ekkortól a nevezés elfogadott, a versenyzőnek további nevezési feladata nincs.

A nevezési díj befizetéséről minden esetben számlát állítunk ki a versenyzők részére, melyet rajtcsomagjukkal együtt kapnak kézhez. A cégnévre kiállított számlát április 19-én, a verseny időtartama alatt, az Információs pontban vehetik át.

Fizetés:

A nevezési díj befizetése átutalással lehetséges a Miklósi Futónap elnevezésű, OTP Banknál vezetett bankszámlájára illetve április 18-án a személyes nevezés idején, a helyszínen készpénzben.
Kérjük, figyelje a regisztrációt követően kapott visszaigazoló e-mailt, mert minden fizetési információt tartalmaz!

Figyelem! Az átutalásnál a közleményben a versenyzőnek meg kell adni a regisztrációs számát, továbbá a vezeték- és utónevét.

A nevezési díj tartalmaz:

 • részvételt a versenyen
 • frissítést a pályán
 • elektronikus időmérést
 • orvosi felügyeletet
 • biztosított útvonalat
 • befutóérmet
 • befutócsomagot
 • a verseny napján egy ebédet a helyszínen
 • a versenyhez kapcsolódó kiegészítő programokat

Számlázás:

A nevezési díjakról bizonylatot állítunk ki.

Az online nevezési felületen leadott nevezések befizetett összegéről, a versenyző nevére, címére készül számla, amelyet a rajtcsomagban helyezünk el.

A nevezés során külön megadott számlabefogadói (összesített, sportegyesületi, céges stb.) adatok alapján kiállított számlákat a verseny ideje alatt, a versenyközpont információs pontjában lehet átvenni. Az ezekhez a befizetésekhez tartozó versenyzők rajtcsomagjai nem tartalmaznak számlát.

A személyes nevezés alkalmával a nevezési díjakról nyugtát, igény esetén névre szóló számlát állítunk ki, melyet az összeg kifizetőjének adunk át a rajtcsomaggal együtt.

Időmérés:

Az időmérés egyszer használatos UHF eldobható chippel történik, saját chip használatára nincs lehetőség.
Az eredménylista az abszolút idők alapján kerül kialakításra.

Díjazás:

500 m, 800 m, 1000 m távokon korosztályonként I. lány/nő, I. fiú/férfi helyezettet; 3,5 km, 8 km és 21 km távokon az I., II., és III. nő/férfi helyezettet díjazzuk.

A távokat teljesítők mindegyike befutóérmet és befutócsomagot kap a célba érkezést követően.

Frissítés:

A futópályán 2 helyen lesznek frissítő állomások. Amennyiben 25 ℃ foknál magasabb hőmérséklet várható, több frissítő pont kerül kialakításra.
A frissítő pontok helyét az útvonal térképen jelöljük.

Parkolás:

Parkolásra a Városi Sportcsarnok melletti parkolóban és a környező utcákban van lehetőség, melyek pontos helyét az útvonal térképen tüntetjük fel.
Kérjük, hogy amennyiben lehetőségük van rá, gyalogosan, kerékpárral vagy menetrendszerinti BKK járattal közelítsék meg a Sportcsarnokot a közlekedés könnyebbsége érdekében.

Rajtcsomag átvétel:

Előátvétel: 2020. április 18. szombat 10 és 15 óra között
A verseny napján: 7.30 órától a rajtok indításáig, de legkésőbb 9.45 óráig van lehetőség

Egyéb szabályok:

 • A nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit. Ezzel tudomásul veszi, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny szervezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.
 • Kiskorú/fiatalkorú csak szülő/gondviselő engedélyével nevezhet és indulhat a versenyen.
 • Csoportos nevezés leadása esetében a nevezést benyújtó személynek rendelkeznie kell a kiskorú vagy fiatalkorú versenyző szülője/gondviselője engedélyével, valamint e-mailcímével, amelyre a szülőnek/gondviselőnek tájékoztatást küldünk.
 • A rajtszámot kérjük elől viselni, jól látható helyen. A rajtszámot összehajtani nem szabad, a rögzítéshez biztosítótűt a rajtcsomagban talál a versenyző, illetve a rajtcsomag átvételnél tartózkodó szervezőknél is pótolhatja azt.
 • Kizárásra kerül az a versenyző, aki rajtszámát összehajtja, letakarja, leveszi, valamint aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja.
 • A versenyben hivatalosan az vesz részt, aki rajtszámát a szabályoknak megfelelően viseli.
 • A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.
 • A versenyen kísérő autó, motor, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.
 • A verseny útvonalán görkorcsolyázni, gördeszkázni, rollerezni, kerékpározni, babakocsival vagy kutyával futni tilos.
 • A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a szervezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A verseny szervezői fenntartják az útvonal, a program és időpont változtatás jogát.
 • Az előnevezés megtörténte és a nevezési díj befizetése után a versenyen történő részvétel lemondására 2020. április 6-ig van lehetőség. Nevezési díjat ezután már nem áll módunkban visszautalni.