Gyakori kérdések

Mikor és hol vehetem majd át a rajtcsomagomat?
A rajtcsomagokat két időpontban tudják átvenni. A verseny előtti napon április 15-én, szombaton 10-15 óra között a Városi Könyvtár és Közösségi Ház aulájában, valamint április 16-án, vasárnap 7.30 órától a rajtok indításáig, de legkésőbb 9.45 óráig van lehetőség átvenni a Városi Sportcsarnok előtt.

Mit tartalmaz a rajtcsomag?
A rajtcsomag minden esetben tartalmazza a rajtszámot névvel ellátva (azt a nevet és abban a formátumban, ahogy a nevezési rendszerbe bevitték), 4 db biztosítótűt a rajtszám felhelyezéséhez, szórólapot a verseny menetrendjével, az adott útvonal térképét a táv teljesítéséhez szükséges szöveges útleírással együtt, nejlon tasakban összekészítve.

Leadtam a nevezésemet, akkor már biztosan indulhatok a versenyen?
Minden leadott nevezésről a rendszer automatikus visszaigazolást küld a bevitt adatokkal. Ez mindenképpen fontos, mivel bizonyítja, hogy a rendszerbe beérkezett a nevezés.
Ha a nevezési díjat is elutalta és az be is érkezett a visszaigazolásban megadott számlára, akkor státuszát érvényesre állítottuk. Mindenkinek javasoljuk, hogy ellenőrizze le a Nevezési listában saját státuszát!

Nem találom a honlapon a nevezés gombot, hogyan tudok akkor nevezni?
Az online előnevezést április 3-án lezártuk, így jelenleg nem tudunk újabb nevezéseket fogadni, valamint a helyszínen nem lesz lehetőség nevezni. Április 15-én, szombaton tudunk távonként korlátozott számban nevezéseket felvenni a Városi Könyvtár és Közösségi Ház aulájában 10-15 óra között. Ez idő alatt a várakozókat folyamatosan informáljuk a szabad helyekről, azonban amikor elérjük a maximum létszámot, lezárjuk a nevezési rendszert abban az esetben is, ha még nem értük el a 15 órát.

Mitől függ, hogy egy nevezés ingyenes-e? A gyermekem 3,5 km-en indul és a visszaigazoló e-mailjében van nevezési díj, az osztálytársának azonban ingyenes az 1000 m. 
Az ingyenes nevezés nem életkorhoz, hanem távhoz kötött. Azaz a 3,5 km, 8 km, 21 km távokon induló gyermekek nevezési díja azonos a felnőttekével, a megadott nevezési időszakot figyelembe véve.
Az 500 m, 800 m, 1000 m táv korosztályhoz kötött és az előnevezési időszakban ingyenes.  

Szeretnék a nevezési díjamról számlát kérni. Mi a módja?
Minden nevezési díjról – a befizetést követően – számlát állítunk ki, melyet április 16-án, a verseny időtartama alatt, az Információs pontban vehetnek át. A cégnévre kiállított számlát egyedi megbeszélés alapján személyesen vagy postai úton küldjük ki, vagy április 16-án a verseny időtartama alatt az Információs pontban vehetik át.
Amennyiben nem a versenyző nevére kéri a számlát, azt a nevezési űrlap megfelelő részén kell bejelölni és kitölteni a szükséges mezőket.

Több nevező nevezési díját lehet-e egyben utalni?
Természetesen lehet, a közlemény rovatban kérjük feltüntetni minden nevező nevét és regisztrációs számát. (Hely szűke esetén csak a regisztrációs számot.)

Nem látom a távot, amire nevezni szeretnék.
A születési dátum beírása után válik láthatóvá az összes táv, amelyre jogosult nevezni.

Az 500 m, 800 m, 1000 m távokra való nevezésnél a pontos születési dátum a mérvadó?
Nem, ez esetben csak a születési évet vesszük figyelembe. Azaz az adott évben betöltött életkort, tekintet nélkül arra, hogy a verseny napjáig, vagy azután tölti be a nevező. 

Van lehetőség átnevezésre?
Ahogy azt a Versenykiírás is tartalmazza, beregisztrált nevezést nem tudunk másik távra átvinni, valamint nem lehet másik személynek átadni a regisztrációt. Mindkét esetben új nevezés felvitelét kérjük.

Mit jelent a csoportos nevezés? 
4-10 fő közötti nevező regisztrálása esetére hoztuk létre a Csoportos Nevezés űrlapot, hogy ezzel amennyire lehetséges leegyszerűsítsük, lerövidítsük a nevezés menetét. 
Pl. az e-mailcímet elég egyszer hitelesíteni, nem kell minden egyes nevező adatainak felvitele előtt. Elsősorban az iskolás csoportok, sportegyesületek, családok nevezésének megkönnyítésére hoztuk létre, de természetesen ajánljuk mindenkinek, aki 4-nél több főt szeretne benevezni. (Használata nem kötelező, csak egy lehetőség.)
Kérjük, ügyeljenek a gyermekek nevezésénél arra, hogy a szülő e-mailcímével rendelkezzen a nevezés benyújtója, ugyanis erre küldünk egy értesítő levelet. 

A nevezés leadása után visszalépek az oldalra, de az előzőleg bevitt adatokat nem tudom módosítani.
A böngésző tárolja a bevitt adatokat, azonban az F5 billentyűvel frissíti az oldalt és teljesen üres űrlap töltődik be.

A nevezésemet elküldtem, de rosszul adtam meg egy adatot, van lehetőség módosítást kérni?
Minden nevezést 1 alkalommal áll módunkban módosítani. Ennek igényét kérjük, jelezze a futonap.szszm@sargahaz.com e-mailcímen.
Az online előnevezés lezárása után már nem tudunk adatokat módosítani. 

Lemaradtam az online előnevezésről, a helyszínen tudok még nevezni?
A helyszínen nincsen lehetőség már nevezés leadására. 
Akinek nem sikerült az előnevezési időszakban online leadni nevezését, az még megteheti személyesen a Városi Könyvtár és Közösségi Ház aulájában április 15-én, szombaton 10-15 óra között.