Gyakori kérdések

Kérnek-e védettségi igazolványt?
Igen, a rendezvény területére csak azok a látogatók léphetnek be (beleértve a futókat, kísérőket is), akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal, amelyet a beléptetőpontokon ellenőrzünk. Aki nem rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal, sajnos nem engedhetjük be, nem vehet részt a rendezvényen.

Már a nevezés leadásakor is rendelkeznem kell a védettségi igazolvánnyal?
A nevezés leadásakor nem figyeljük a védettségi igazolvány érvényességét, azonban a helyszínen, a verseny napján igen!

Csak kísérőként veszek részt a rendezvényen, akkor is rendelkeznem kell védettségi igazolvánnyal?
Igen, mindenkinek, aki belép a rendezvény területére, rendelkeznie kell érvényes védettségi igazolvánnyal. Máskülönben sajnos nem léphet be.

Mitől függ, hogy egy nevezés ingyenes-e? A gyermekem 3,5 km-en indul és a visszaigazoló e-mailjében van nevezési díj, az osztálytársának azonban ingyenes az 1000 m. 
Az ingyenes nevezés nem életkorhoz, hanem távhoz kötött. Azaz a 3,5 km, 8 km, 21 km távokon induló gyermekek nevezési díja azonos a felnőttekével, a megadott nevezési időszakot figyelembe véve.
Az 500 m, 800 m, 1000 m táv korosztályhoz kötött és az előnevezési időszakban ingyenes.  

Szeretnék a nevezési díjamról számlát kérni. Mi a módja?
Minden nevezési díjról – a befizetést követően – számlát állítunk ki, melyet április 10-én, a verseny időtartama alatt, az Információs pontban vehetnek át. A cégnévre kiállított számlát egyedi megbeszélés alapján személyesen vagy postai úton küldjük ki, vagy április 10-én a verseny időtartama alatt az Információs pontban vehetik át.
Amennyiben nem a versenyző nevére kéri a számlát, azt a nevezési űrlap megfelelő részén kell bejelölni és kitölteni a szükséges mezőket.

Több nevező nevezési díját lehet-e egyben utalni?
Természetesen lehet, a közlemény rovatban kérjük feltüntetni minden nevező nevét és regisztrációs számát. (Hely szűke esetén csak a regisztrációs számot.)

Nem látom a távot, amire nevezni szeretnék.
A születési dátum beírása után válik láthatóvá az összes táv, amelyre jogosult nevezni.

Az 500 m, 800 m, 1000 m távokra való nevezésnél a pontos születési dátum a mérvadó?
Nem, ez esetben csak a születési évet vesszük figyelembe. Azaz az adott évben betöltött életkort, tekintet nélkül arra, hogy a verseny napjáig, vagy azután tölti be a nevező. 

Van lehetőség átnevezésre?
Ahogy azt a Versenykiírás is tartalmazza, beregisztrált nevezést nem tudunk másik távra átvinni, valamint nem lehet másik személynek átadni a regisztrációt. Mindkét esetben új nevezés felvitelét kérjük.

Mit jelent a csoportos nevezés? 
4-10 fő közötti nevező regisztrálása esetére hoztuk létre a Csoportos Nevezés űrlapot, hogy ezzel amennyire lehetséges leegyszerűsítsük, lerövidítsük a nevezés menetét. 
Pl. az e-mailcímet elég egyszer hitelesíteni, nem kell minden egyes nevező adatainak felvitele előtt. Elsősorban az iskolás csoportok, sportegyesületek, családok nevezésének megkönnyítésére hoztuk létre, de természetesen ajánljuk mindenkinek, aki 4-nél több főt szeretne benevezni. (Használata nem kötelező, csak egy lehetőség.)
Kérjük, ügyeljenek a gyermekek nevezésénél arra, hogy a szülő e-mailcímével rendelkezzen a nevezés benyújtója, ugyanis erre küldünk egy értesítő levelet. 

A nevezés leadása után visszalépek az oldalra, de az előzőleg bevitt adatokat nem tudom módosítani.
A böngésző tárolja a bevitt adatokat, azonban az F5 billentyűvel frissíti az oldalt és teljesen üres űrlap töltődik be.

A nevezésemet elküldtem, de rosszul adtam meg egy adatot, van lehetőség módosítást kérni?
Minden nevezést 1 alkalommal áll módunkban módosítani. Ennek igényét kérjük, jelezze a futonap.szszm@sargahaz.com e-mailcímen.
Az online előnevezés lezárása után már nem tudunk adatokat módosítani. 

Ha a nevezéskor megadott pólóméret mégsem jó, van lehetőségem kicseréltetni a pólót?
Azért kérjük a nevezés során megadni a pólóméretet, mert annak rendelése a nevezési rendszerből kinyert számok alapján történik. Ennél fogva nem áll módunkban pólót cserélni.

Lemaradtam az online előnevezésről, a helyszínen tudok még nevezni?
A helyszínen nincsen lehetőség már nevezés leadására. 
Akinek nem sikerült az előnevezési időszakban online leadni nevezését, az még megteheti személyesen a Városi Könyvtár és Közösségi Ház aulájában április 9-én, szombaton 10-15 óra között.

Ha április 9-én nevezek, akkor is kapok pólót?
Pólót csak azoknak tudunk biztosítani, akik az online előnevezés során adták le nevezésüket, az április 9-ei nevezés alkalmával, ill. a verseny napján már sajnos nem tudunk adni.

Mit tartalmaz a rajtcsomag?
A rajtcsomag minden esetben tartalmazza a rajtszámot névvel ellátva (azt a nevet és abban a formátumban, ahogy a nevezési rendszerbe bevitték), 4 db biztosítótűt a rajtszám felhelyezéséhez, szórólapot a verseny menetrendjével, az adott útvonal térképét a táv teljesítéséhez szükséges szöveges útleírással együtt, nejlon tasakban összekészítve. Az előnevezés során beérkezett nevezőknek a megadott pólóméret szerint Miklósi Futónap logóval ellátott pólót.

Leadtam a nevezésemet, akkor már biztosan indulhatok a versenyen?
Minden leadott nevezésről a rendszer automatikus visszaigazolást küld a bevitt adatokkal. Ez mindenképpen fontos, mivel bizonyítja, hogy a rendszerbe beérkezett a nevezés.
Ha a nevezési díjat is elutalta és az be is érkezett a visszaigazolásban megadott számlára, akkor státuszát érvényesre állítottuk. Mindenkinek javasoljuk, hogy ellenőrizze le a Nevezési listában saját státuszát!