800 méter

Rendezvény időpont: 2023. április 16.

A rendezvény fővédnöke: Nagy János Szigetszentmiklós polgármestere

Főszervező:

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata

Szervezők:

Városi Könyvtár és Közösségi Ház

Városi Sportcsarnok Szigetszentmiklós

Helyszín:

Szigetszentmiklós

Rajt időpont:

9.15            800 m Nebuló futam

Gyülekező/Eseményközpont:
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok (Szebeni út 81.) előtti tér

Rajtcsomag átvétel, Információs pont a Sportcsarnok bejáratánál, az öltöző, ruhatár, WC a Sportcsarnokban lesz megtalálható.

Útvonal:

800 m          rajt: 9.15

A rajt és cél ugyanaz a kapu, mely a Városi Sportcsarnok főbejáratával szemben lévő parkolóban helyezkedik el.

A versenyzők 1 teljes kört futnak az alábbi pályán

A rajtkapun áthaladva a parkolón keresztül kifutnak az Ádám Jenő Általános Iskola főkapujával szemben lévő autókijáraton át, balra fordulva a Szebeni utcára. (1)

A Szebeni utcán futnak (2) egészen a kitáblázott 2. Fordítópontig (2F).

A Fordítópontot balról kerülve futnak vissza a Szebeni úton (3) egészen a Sportcsarnokig, ahol is a Sportcsarnok parkolójának első bejáratánál futnak be és áthaladnak a rajtkapun (4).

A futás során kérjük, hogy a rendelkezésükre álló útszakaszon mindig a menetirány szerinti jobb oldalon haladjanak.

A térképen a kereszt jelöli az elsősegélynyújtó helyeket.

A térképek tájékoztató jellegűek.

A futókat ideiglenes jelzőtáblákkal és élő erővel is irányítani fogjuk.
A jelzőtábláknál kérjük, figyeljék a színkódokat, a rajtszámuknak megfelelő ZÖLD szín fog megjelenni a 800 m-es távon a futókra vonatkozó táblákon is.

A futók minden távon az úttest jobb oldalán fussanak, a fordító pontokat jobbról-balra kerüljék meg és visszafelé is az úttest jobb oldalán fussanak. Erre azért van szükség, hogy ne ütközzenek össze a különböző távon futók.

Befutás után kérjük, hogy a rajt/cél kapuhoz ne jöjjenek vissza, mert azzal a chipes rendszert megzavarhatják.

Kérjük, hogy a 800 m-es távon futók álljanak a rajthoz.

Kérjük, hogy néző, szurkolók ne álljanak a futók útvonalán, a kordonon és szalagon kívül helyezkedjenek el.

Távok:

 • 500 m Csemete futam – 0-6 évesek futama
 • 800 m Nebuló futam – 7-10 évesek futama
 • 1000 m Tini/Junior/Szenior futam – 11-18 év közöttiek és az 50 év felettiek futama
 • 3,5 km
 • 8 km
 • 21 km

 

Nevezési információk:

Online előnevezési határidő: 2023. február 15. 12.00 – április 03. 12.00

Ezt követően egy alkalommal személyesen lesz lehetőség nevezésre 2023. április 15-én, szombaton 10 és 15 óra között a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
FIGYELEM! A verseny napján, a helyszínen már nem lehet nevezni!

Online nevezését a www.futonap.szszm.hu oldalon indíthatja. Meg kell adnia e-mailcímét, majd a hitelesítés gomb megnyomása után a rendszer egy e-mailt küld Önnek a hitelesítő kóddal. A kódot be kell írnia vagy másolnia a nevezési felület megjelölt helyére, majd a „Kód jóváhagyása” gombra kattintva folytathatja nevezését.
Kérjük, ügyeljen adatai pontos megadására! A *-al jelölt mezők kiköltése kötelező, ezen adatok megadása szükséges az érvényes nevezéshez.
A táv kiválasztása után megjelenik az Ön nevezési díja. A versenyző adatainak felvitele után, a lap legalján egy 4 jegyű regisztrációs számot talál. Ezt a számot a rendszer automatikusan rendelte hozzá az Ön nevezéséhez, megváltoztatására nincs lehetőség, valamint a továbbiakban ezzel tudja majd igazolni nevezését.
A nevezési lap alján el kell fogadnia a versenykiírásban, valamint az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat, illetve kiskorú/fiatalkorú esetén a szülői engedélyt.

Az adatok kitöltése után a válaszok áttekintése gombra kattintva megjelenik a következő oldal, melyen minden, Ön által megadott adat szerepel. Kérjük ezen oldal alapos áttekintését, ugyanis amennyiben az űrlap kitöltése során hibát vétett, itt még van lehetősége korrigálni a vissza gomb megnyomását követően. Amennyiben minden mezőt helyesen töltött ki, a küldés gombbal véglegesítheti nevezését.

Ezt követően kap egy e-mailt, amelyben szerepel majd minden adata, amelyet a nevezéshez felvitt, valamint a nevezési díj befizetésére vonatkozó információk. Ekkor már csak a nevezési díj utalásáról kell gondoskodnia. Mindenkinek a nevezés aktiválása időpontjának megfelelő nevezési díjat kell befizetni, az átutalás napjától függetlenül. A nevezési folyamat során a versenyző nem kapja meg a rajtszámát, azt majd csak a Rajtlistából vagy az átvételkor tudja meg.

A nevezéskor megadott adatokat módosíttatni egy alkalommal lehet, illetve az adatokat törölni csak a szervezők tudják. Ilyen jellegű kéréseket kérjük a futonap.szszm@sargahaz.com e-mailcímre küldeni.

Korosztályi meghatározások

A gyermekek életkorát figyelembe véve 3 kisebb távot indítunk, amelyekre korcsoportok szerint nevezhetnek.

500 m „Csemete”: csak a 0-6 éves gyermekek nevezhetnek

800 m „Nebuló”: csak a 7-10 évesek nevezhetnek

1000 m „Tini”: csak a 11-14 évesek nevezhetnek

            „Junior”: csak a 15-18 évesek nevezhetnek
Valamint az 50 év felettieknek az 1000 m-es távon biztosítunk indulási lehetőséget a „Szenior” futamban.

A 2023-as évben betöltött életkort vesszük alapul, melyet a rendszer figyel és automatikusan számol, így biztosan csak azok a távok nyílnak meg, amelyekre az adott versenyző jogosult nevezni.

A 3,5 km, 8 km, 21 km távokon nincs korosztályi meghatározás, korra való tekintet nélkül fogadunk nevezéseket.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a verseny egyik távjára sem (elsősorban 500 m az érintett táv) nevezhet, illetve távján sem futhat felnőtt kísérő nélkül az a gyermek, aki 2023. évben még nem tölti be 6. életévét. A rendszer ilyen korú jelentkező esetén a „Kiegészítő információk” között található, „Kísérő neve” mező kitöltése nélkül nem engedi a nevezés befejezését.

Csoportos nevezés

Abban az esetben, ha 4-10 fő közötti létszámot szeretne egyszerre nevezni, a „Csoportos nevezés” opciót kérjük használni, melyben gyorsabban felviheti a nevezéseket újbóli hitelesítés és frissítés nélkül.
Kis- és fiatalkorú versenyzők nevezése esetén felhívjuk a benyújtó személy figyelmét, hogy a nevezett gyermek szülői engedélyével köteles rendelkezni! Az online űrlapon kérjük a szülő
e-mailcímét megadni, melyre egy automatikus tájékoztató levelet küldünk a nevezés beérkezéséről.

A verseny szervezői fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, az előnevezési időszakot hamarabb lezárják.

Nevezési díjak:

                                 március 14-ig                        április 3-ig           Személyesen, április 15-én

800 m                                0                                           0                                           500

 

A megadott árak bruttó árak és egy főre vonatkoznak (ÁFA tartalom 21,26%). A nevezés csak akkor érvényes, ha a nevezési díj megérkezett a szervező számlájára.
A fenti nevezési díjaknak a nevezési határidőt követő 2. munkanapig, az utolsó nevezési időszakban 2023. április 5-e éjfélig be kell érkeznie, egyéb esetben a nevezés nem érvényes.

Távok, ill. személyek közötti átnevezésre nincs lehetőség!
A nevezési díj számlaszáma nincs közvetlen összeköttetésben a nevezési oldallal, a nevezések érvényesítése manuális úton történik, és 2-5 munkanapot vesz igénybe az utalást követően. Érvényes nevezés esetében a rajtlistán a versenyző nevénél a sor végén az “érvényes” szöveg szerepel majd. Ekkortól a nevezés elfogadott, a versenyzőnek további nevezési feladata nincs.

A nevezési díj befizetéséről minden esetben számlát állítunk ki a versenyzők részére, melyet április 16-án, a verseny időtartama alatt, az Információs pontban vehetnek át. A cégnévre kiállított számlát egyedi megbeszélés alapján személyesen vagy postai úton küldjük ki, vagy április 16-án a verseny időtartama alatt az Információs pontban vehetik át.

Fizetés:

A nevezési díj befizetése átutalással lehetséges a Miklósi Futónap elnevezésű, OTP Banknál vezetett bankszámlájára, illetve április 15-én a személyes nevezés idején, a helyszínen készpénzben vagy bankkártyával.

Kérjük, figyelje a regisztrációt követően kapott visszaigazoló e-mailt, mert minden fizetési információt tartalmaz!

Figyelem! Az átutalásnál a közleményben a versenyzőnek meg kell adni a regisztrációs számát, továbbá a vezeték- és utónevét.

A nevezési díj tartalmaz:

 • részvételt a versenyen
 • frissítést a pályán
 • elektronikus időmérést
 • orvosi felügyeletet
 • biztosított útvonalat
 • befutóérmet
 • befutócsomagot
 • a versenyhez kapcsolódó kiegészítő programokat

 

Időmérés:

Az időmérés egyszer használatos UHF eldobható chippel történik, saját chip használatára nincs lehetőség.
Az eredménylista az abszolút idők alapján kerül kialakításra.

Díjazás:

500 m, 800 m, 1000 m távokon korosztályonként I. lány/nő, I. fiú/férfi helyezettet; 3,5 km, 8 km és 21 km távokon az I., II., és III. nő/férfi helyezettet díjazzuk.

A távokat teljesítők mindegyike befutóérmet és befutócsomagot kap a célba érkezést követően.

Frissítés:

A futópályán 2 helyen lesznek frissítő állomások. A frissítő pontok helyét az útvonal térképen jelöljük.

Parkolás:

Parkolásra a Városi Sportcsarnok melletti parkolóban és a környező utcákban van lehetőség, melyek pontos helyét az útvonal térképen tüntetjük fel.
Kérjük, hogy amennyiben lehetőségük van rá, gyalogosan, kerékpárral vagy menetrendszerinti BKK járattal közelítsék meg a Sportcsarnokot a közlekedés könnyebbsége érdekében.

Rajtcsomag átvétel:

Előátvétel: 2023. április 15. szombat 10 és 15 óra között

A verseny napján: 7.30 órától a rajtok indításáig, de legkésőbb 9.45 óráig van lehetőség

Egyéb szabályok:

 • A nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit. Ezzel tudomásul veszi, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny szervezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.
 • Kiskorú/fiatalkorú csak szülő/gondviselő engedélyével nevezhet és indulhat a versenyen.
 • Csoportos nevezés leadása esetében a nevezést benyújtó személynek rendelkeznie kell a kiskorú vagy fiatalkorú versenyző szülője/gondviselője engedélyével, valamint e-mailcímével, amelyre a szülőnek/gondviselőnek tájékoztatást küldünk.
 • A rajtszámot kérjük elől viselni, jól látható helyen. A rajtszámot összehajtani nem szabad, a rögzítéshez biztosítótűt a rajtcsomagban talál a versenyző, illetve a rajtcsomag átvételnél tartózkodó szervezőknél is pótolhatja azt.
 • Kizárásra kerül az a versenyző, aki rajtszámát összehajtja, letakarja, leveszi, valamint aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja.
 • A versenyben hivatalosan az vesz részt, aki rajtszámát a szabályoknak megfelelően viseli.
 • A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.
 • A versenyen kísérő autó, motor, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.
 • A verseny útvonalán görkorcsolyázni, gördeszkázni, rollerezni, kerékpározni, babakocsival vagy kutyával futni tilos.
 • A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a szervezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A verseny szervezői fenntartják az útvonal, a program és időpont változtatás jogát.
 • Az előnevezés megtörténte és a nevezési díj befizetése után a versenyen történő részvétel lemondására 2023. március 30-ig van lehetőség. Nevezési díjat ezután már nem áll módunkban visszautalni.
 • A rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a covid-19 világjárvány következményei vagy más vis maior esetek miatt a rendezvény időpontján módosítsanak vagy azt idei évre vonatkozóan véglegesen töröljék. Ez utóbbi esetben ez automatikusan az összes befizetett nevezési díj visszafizetésével jár.