8 km

Rendezvény időpont: 2024. április 14.

Helyszín
Szigetszentmiklós

Rajt időpontok

9.00            500 m Csemete futam
9.15            800 m Nebuló futam
9.30            1000 m Tini/Junior/Szenior futam
10.00          8 km, 21 km
10.15          3,5 km

Gyülekező/Eseményközpont:
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok (Szebeni út 81.) előtti tér

Rajtcsomag átvétel, Információs pont a Sportcsarnok bejáratánál, az öltöző, ruhatár, WC a Sportcsarnokban lesz megtalálható.

Útvonal:

A rajt és cél ugyanaz a kapu, mely a Városi Sportcsarnok főbejáratával szemben lévő parkolóban helyezkedik el.

A versenyzők 1 teljes kört futnak az alábbi pályán

A rajtkapun áthaladva a parkolón keresztül kifutnak az Ádám Jenő Általános Iskola főkapujával szemben lévő autókijáraton át, balra fordulva a Szebeni utcára. (1)
A Szebeni utcán végigfutnak a Petőfi utcai kereszteződésig (2), ahol balra fordulnak és a Petőfi utca menetirány szerinti baloldali sávjában futnak (3) a körforgalomig (K).
A körforgalomban jobbra tartanak, az első, Budapest-Csepel kijáratnál a gerincútra futnak (4) egészen a kitáblázott 5. Fordítópontig (5F).
A Fordítópontot balról kerülve futnak vissza a körforgalomig (5), ahol jobbra tartva a második, Szigethalom – Tököl kijáratnál kifutva tovább haladnak a gerincúton (6).
A gerincúton elfutnak a 6. Fordítópontig (6F), amelyet balra megkerülve visszafelé futnak (7) a körforgalomig (K), melyben jobbra tartva az első, Szigetszentmiklós kijáratnál kifutva a Petőfi úton a menetirány szerinti jobboldali sávban folytatják az utat (8).
A Petőfi utca – Szebeni utca sarkán jobbra kanyarodva befutnak a Szebeni utcába (9) egészen a Sportcsarnokig, ahol is a Sportcsarnok parkolójának első bejáratánál futnak be és áthaladnak a rajtkapun (10).

A futás során kérjük, hogy a rendelkezésükre álló útszakaszon mindig a menetirány szerinti jobb oldalon haladjanak.

FIGYELEM! A Petőfi úton csak a Lakótelep felé eső sáv van a futók számára fenntartva, semmilyen körülmények között ne menjenek át a másik sávba.

A térképen FP jelöli a frissítőpontokat és a kereszt jelöli az elsősegélynyújtó helyeket.

A térképek tájékoztató jellegűek.

A futókat ideiglenes jelzőtáblákkal és élő erővel is irányítani fogjuk. A jelzőtábláknál kérjük, figyeljék a színkódokat, a rajtszámuknak megfelelő ARANY szín fog megjelenni a 8 km-es távon a futókra vonatkozó táblákon is.

Kérjük, hogy a 8 és 21 km-es távon futók álljanak a rajthoz.

Kérjük, hogy néző, szurkolók ne álljanak a futók útvonalán, a kordonon és szalagon kívül helyezkedjenek el.

Távok:

 • 500 m Csemete futam – 0-6 évesek futama
 • 800 m Nebuló futam – 7-10 évesek futama
 • 1000 m Tini/Junior/Szenior futam – 11-18 év közöttiek és az 50 év felettiek futama
 • 3,5 km
 • 8 km
 • 21 km

 

Nevezési információk:

Online előnevezési határidő: 2024. február 15. 8.00 – március 31. 22.00

Ezt követően egy alkalommal lesz még lehetőség online nevezésre 2024. április 11-én 8.00 órától április 12-én 8.00 óráig.

FIGYELEM! A verseny napján, a helyszínen már nem lehet nevezni és személyes utónevezésre sem lesz idén lehetőség!
Online nevezését a www.futonap.szszm.hu oldalon indíthatja, nevezés menetéhez segédlet a www.futonap.szszm.hu oldalon a „Nevezési információk” gomb alatt található.

Korosztályi meghatározások

A 2024-es évben betöltött életkort vesszük alapul, melyet a rendszer figyel és automatikusan számol, így biztosan csak azok a távok nyílnak meg, amelyekre az adott versenyző jogosult nevezni.

A 3,5 km, 8 km, 21 km távokon nincs korosztályi meghatározás, korra való tekintet nélkül fogadunk nevezéseket.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a verseny egyik távjára sem (elsősorban 500 m az érintett táv) nevezhet, illetve távján sem futhat felnőtt kísérő nélkül az a gyermek, aki 2024. évben még nem tölti be 6. életévét. A rendszer ilyen korú jelentkező esetén a „Kiegészítő információk” között található, „Kísérő neve” mező kitöltése nélkül nem engedi a nevezés befejezését.

Kis- és fiatalkorú versenyzők nevezése esetén felhívjuk a benyújtó személy figyelmét, hogy a nevezett gyermek szülői engedélyével köteles rendelkezni! Az online űrlapon kérjük a szülő
e-mailcímét megadni, melyre egy tájékoztató levelet küldünk a nevezés beérkezéséről.

A verseny szervezői fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, az előnevezési időszakot hamarabb lezárják.

Nevezési díjak:

                                 március 14-ig                        március 31-ig                          április 11-én

8 km                                3 600                                    4 100                                         6 000

A megadott árak bruttó árak és egy főre vonatkoznak (ÁFA tartalom 21,26%).
A nevezés csak akkor érvényes, ha a nevezési díj befizetésre került.
A fenti nevezési díjaknak 2024. március 31. éjfélig be kell érkeznie, egyéb esetben a nevezés érvénytelen.

Érvényes nevezés esetében Nevezések/Nevezettek listája menüpontban a versenyző nevénél a Fizetés státusza alatt a “Fizetve” szöveg szerepel majd. Ekkortól a nevezés elfogadott, a versenyzőnek további nevezési feladata nincs.

A nevezési díj befizetéséről minden esetben számlát állítunk ki a versenyzők részére, melyet április 22-től vehetnek át a Városi Könyvtár és Közösségi Ház Gazdasági irodáján.

Fizetés:

A nevezési díj befizetése a nevezési felületről bankkártyával a Barion rendszerén keresztül lehetséges.
Átutalásra és készpénzes fizetésre nincs lehetőség!

A nevezési díj tartalmaz:

 • részvételt a versenyen
 • frissítést a pályán
 • elektronikus időmérést
 • orvosi felügyeletet
 • biztosított útvonalat
 • befutóérmet
 • befutócsomagot
 • a versenyhez kapcsolódó kiegészítő programokat

Időmérés:

Az időmérés egyszer használatos UHF eldobható chippel történik, saját chip használatára nincs lehetőség.
Az eredménylista az abszolút helyezéseket tartalmazza. Nettó időmérés történik, azaz mindenkinek a saját idejét mérjük onnantól, hogy áthaladt a rajtvonalon.
A verseny dobogósai azok a versenyzők, akik a legrövidebb idő alatt teljesítik a távot a megadott útvonalon, külső segítség igénybevétele nélkül.

Díjazás:

500 m, 800 m, 1000 m távokon korosztályonként I. lány/nő, I. fiú/férfi helyezettet díjazzuk – a versenyzők létszámától függően a helyezéseket bővítjük.
A 3,5 km, 8 km és 21 km távokon az I., II., és III. nő/férfi helyezettet díjazzuk.

A távokat teljesítők mindegyike befutóérmet és befutócsomagot kap a célba érkezést követően.

Frissítés:

A futópályán 2 helyen lesznek frissítő állomások. A frissítő pontok helyét az útvonal térképen jelöljük.

Parkolás:

Parkolásra a Városi Sportcsarnok melletti parkolóban és a környező utcákban van lehetőség, melyek pontos helyét az útvonal térképen tüntetjük fel.
Kérjük, hogy amennyiben lehetőségük van rá, gyalogosan, kerékpárral vagy menetrendszerinti BKK járattal közelítsék meg a Sportcsarnokot a közlekedés könnyebbsége érdekében.

Rajtcsomag átvétel:

Előátvétel: 2024. április 13. szombat 10 és 15 óra között a Városi Könyvtár és Közösségi Ház aulájában.

A verseny napján: 7.30 órától a rajtok indításáig, de legkésőbb 9.45 óráig van lehetőség a Városi Sportcsarnok előtt.

Egyéb szabályok:

 • A nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit. Ezzel tudomásul veszi, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny szervezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.
 • Az előnevezés megtörténte és a nevezési díj befizetése után a versenyen történő részvétel lemondására 2024. március 29-ig van lehetőség. Nevezési díjat ezután már nem áll módunkban visszautalni.
 • Kiskorú/fiatalkorú csak szülő/gondviselő engedélyével nevezhet és indulhat a versenyen.
 • Csoportos nevezés leadása esetében a nevezést benyújtó személynek rendelkeznie kell a kiskorú vagy fiatalkorú versenyző szülője/gondviselője engedélyével, valamint e-mailcímével, amelyre a szülőnek/gondviselőnek tájékoztatást küldünk.
 • A rajtszámot kérjük elől viselni, jól látható helyen. A rajtszámot összehajtani, letakarni, levenni nem szabad, a rögzítéshez biztosítótűt a rajtcsomagban talál a versenyző, illetve a rajtcsomag átvételnél tartózkodó szervezőknél is pótolhatja azt. A versenyben hivatalosan az vesz részt, aki rajtszámát a szabályoknak megfelelően viseli.
 • A versenyen kísérő autó, motor, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.
 • Biztonsági okokból, a terep- és útviszonyokat figyelembe véve a verseny útvonalán görkorcsolyázni, gördeszkázni, rollerezni, kerékpározni, babakocsival vagy kutyával futni tilos.
 • A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a szervezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A verseny szervezői fenntartják az útvonal, a program és időpont változtatás jogát.
 • Kizárásra kerül az a versenyző, aki bármelyik szabályt megszegi, a verseny útvonalát elhagyja, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít.
 • A rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a vis maior esetek miatt a rendezvény időpontján módosítsanak vagy azt idei évre vonatkozóan véglegesen töröljék. Ez utóbbi esetben ez automatikusan az összes befizetett nevezési díj visszafizetésével jár.